Askøy museumslag på tur

Lørdag 12.september dro mange av medlemmene i laget sammen med venner på en busstur til Mosterhavn.

Vi besøkte og fikk omvisning i Moster gamle kyrkje, Moster Amfi og Moster museum (sistnevnte drives av Bømlo tur og sogelag).

Flinke guider og mye interessant å se, samt flott turvær og positive turdeltagere gjorde at dette ble en fin dag for oss som var med.

Nedenfor en del bilder fra Moster.

Fotoutstilling i Askøy Amfi

Askøy museumslag ble i mars forespurt av Askøy Amfi om vi var interessert i å sette opp en fotoutstilling i et ledig lokale i 3.etasje. Det har vi takket ja til, og tidligere i denne uken (20.april), ble utstillingen montert av en del medlemmer. De fleste bildene er hentet fra utstilingsbildene som ble brukt på Kleppestø og Ravnanger sykehjem. Men i tillegg har vi hengt opp de fire bildeplatene med Widerøe flyfoto fra 60-årene, bildeplater som tidligere er blitt brukt på Kulturmønstringen på Ravnanger, og som seinere har hengt på utstilling i Sjoddien.

Utstillingen ble utvidet med 7 nye bilder 6.mai.

Den blir hengende inntil videre, og det koster ingenting å kikke på bildene.

Se flere bilder her

Dugnad 28.februar

Vi fortsetter arbeidet med å sortere vår samling av Askøyværingen fra 1978 til 2008, lørdag 28.februar, fra kl. 11 til 13. Det er ikke så mye som gjenstår, så blir vi en god del, kan noen av oss kanskje begynne flyttingen av landbruksgjenstandene som laget har stående på løa i Strusshamn.

Les mer om Askøyværingens besøk i Møllesalen for å dekke dugnaden her

Vi har sendt ut egen mail til medlemmene om dette dugnadsmøtet.

Minner ellers om årsmøtet 18.mars kl. 19. Etter årsmøtet vil vi få besøk av krigsseileren Wilhelm Harkestad. Han vil fortelle litt som sine opplevelser som sjømann under krigen.

Dugnaden 7.februar

Lørdag 7.februar hadde vi kalt inn til et medlemsmøte, der hovedoppgaven var  å sortere årgangene med "Askøyværingen" som laget har hatt liggende på loftet siden vi fikk dem som gave fra Magnus J. Eilertsen for noen år siden.

17 medlemmer kom, og det synes vi i styret var veldig bra. Og igrunnen var det nok, slik at alle kunne få en bra arbeidsplass med sorteringsarbeidet.

Vi kom ganske langt med arbeidet, men har litt igjen. Dette  tenker vi å ta på et lignende medlemsmøte lørdag 28.februar. Tidspunkt fra kl 11 til 13.

Vi satser på at mange vil møte fram denne lørdagen og! Hyggelig samvær, og mye artig å finne i de gamle avisene. Kanskje du "finner deg sjøl" og?

"Askøyværingen" 1978-2008
DSC_0097.JPG


Søndagsåpent 25.januar

Åpent hus i Sjoddien

Søndag 25.januar blir det på nytt åpent hus i en del timer, dvs. i tidsrommet 13-17. Det vil som vanlig være mulig å besøke utstillingene til Askøy museumslag, og ellers besøke andre som holder til i Sjoddien.

Det blir åpen kafé med salg av betasuppe, vafler, boller mm.

Søndagsåpent i Sjoddien søndag 7.desember

Søndag 7.desember er det igjen Søndagsåpent i Sjoddien mellom kl. 12.00 og 16.00. Askøy museumslag har åpent museum. I anledning julemåneden viser vi en spesialutstilling med gamle julekort.

Benytt denne anledningen til et besøk i Sjoddien.

Askøy husflidslag har kafe der det er mulig å få kjøpe noe varmt å drikke og/eller spise.

Les mer her

Scan 5_ des_ 2014, 12_39-page7.jpg


Askøykalenderen 2015

Årets Askøykalender, den 25. i rekken, er nå til salgs. Tema i år er bygninger på Askøy.

Kalenderen vil som før bli solgt av lagets medlemmer, bokhandlerne ARK i Askøy senter og Norli i Kleppestø senter. Også Sparbutikkene på Ask og Fromritoppen vil selge kalenderen, likeens Askøy engrossenter på Storebotn, og "Det røde hus" i Strusshamn.

Den kan også bestilles direkte fra Askøy museumslag.

Askøkalenderen 2015.jpg

Søndagsåpent i Sjoddien

Søndag 2.november var det åpne lokaler i Sjoddien mellom kl. 12 og 16. Muséet var åpent, og i Pakkhushallen var det mulig å kjøpe kaffe og noe å bite i.

Ganske mange var innom lokalene våre i disse timene, og det falt mange godord om muséet og utstillingene.

Det er meningen at Sjoddien/Aktivitetshuset skal ha åpne lokaler hver første søndag i måneden i tiden som kommer.

Link til Sjoddien

 

Fotoutstillinger på sykehjem

Askøy museumslag har satt opp en fotoutstilling på Kleppestø sykehjem, og åpnet en tilsvarende utstilling på Ravnanger sykehjem torsdag 16.oktober.

Alle som har interesse av å se bildene, kan kikke innom sykehjemmene. Det er planen å ha utstillingene hengende til nyttår. Da bytter vi om disse to utstillingene, slik at Kleppestø får den som er på Ravnanger nå, og Ravnanger får den som er på Kleppestø.

Link til artikkel i Askøyværingen

Nedenfor et par bilder fra utstillingen på Ravnanger bo- og omsorgssenter.

Medlemsmøte 30.november

Årets medlemsmøte før jul vil bli avholdt i Møllesalen søndag 30.november. Som kåsør får vi denne gangen besøk av Inger Lise Skarstein. Hun vil holde foredraget "Vern gjennom bruk".

Giske Bratli vi spille for oss.

Møtet starter kl. 17.

Sted: Møllesalen Sjoddien Strusshamn

 

Ellers planlegger styret noen dugnadsmedlemsmøter en eller to lørdager i november. Oppgavene blir en fortsettelse av det vi jobbet med på det medlemsmøtet vi hadde 17.september, dvs. sortering av Askøyværingen for innbinding, og ellers rydding og rengjøring av lokalene våre.

 

Nærmere informasjon kommer snart.

Veiåpningen i 1949

Vi mente at bildet måtte være tatt i forbindelse med veiåpningen mellom Skarholmen og Kleppestø, men det var ikke tale om at vi kunne se hvor det var tatt. Imidlertid fikk vi god hjelp av en som opplevde og husket dette...   Les mer her: