Vet du hva dette er?

"Vet du hva dette er", spurte vi på årets Kulturmønstring på Ravnanger. De som ville svare på dette ble med i trekningen om en årets Askøykalender. Det ble mye artig diskusjon ved vår stand om dette, og det var tydelig at mange visste hva det ble brukt til. Men verre kunne det være å huske hva man kaller dette. Etterhvert ble vi klar over at mange svar kunne være riktig, for man hadde ulike navn på redskapet rundt omkring.

IMG_2751.jpg

Det vanlige navnet på Askøy var hold eller hødl. Og det ble som svært mange visste, brukt når en skulle bære tørrhøy med børatau. Vi har et bilde i museet i Strusshamn som viser en liten gutt med ei slik høybør.

Som nevnt måtte vi godta mange varianter av riktig svar. Den som ble trukket ut som vinner blant de som hadde rett svar, var Sonja Ramsvik.  Takk til alle som var med i konkurransen!

Takk til alle som var med i konkurransen!