En liten gjettekonkurranse

På årets kulturmønstring på Ravnanger hadde Askøy museumslag en gjettekonkurranse om dette skiltet. Det er gitt oss av en som har funnet det med metalldetektor.
Det kom mange gode forslag, både skriftlig og muntlig.

Svar: Skiltet er funnet i Klokkerhagen i Strusshamn. Vi mente at det må ha stått på klokkerboligen, og kanskje viste åpningstider for prestekontoret. En annen mulighet er at det stod på Kommunehuset like i nærheten.

De fleste svarene viser til kommunehuset i Strusshamn.

Vi fikk en kommentar på Kulturmønstringen (men dette svaret ble ikke skriftliggjort) at Posten brukte en slik måte å skrive åpningstider på. Og når vi vet at klokkerboligen også huset Strusshamns første poståpneri (1887-1903), er det mye som tyder på at dette er den rette løsningen. Derfor sendte vi en forespørsel til Postmuséet om de har noen formening om dette.

Postmuséet skriver som svar at i den tiden skiltet er fra (rundt år 1900), så brukte ikke Postverket standardiserte åpningstider og skilt. Men de har et lignende skilt i sin samling, der språk og tider blir skrevet på lignende måte (men ikke helt de samme åpningstidene). Det er derfor svært mye som tyder på at skiltet har vært der poståpneriet lå, dvs. i Klokkarhagen i Strusshamn.

Men i og med at ingen kom så nært "målet", og rett svar ikke er helt sikkert, har vi trukket ut en vinner blant alle dere som foreslo kommunehuset eller prestekontoret i Strusshamn - som begge lå i nærheten av klokkerboligen.

Vinneren ble Øistein Åmellen Jensen, som vil få tilsendt en Askøykalender. Gratulerer!

Og takk til alle som deltok i gjettekonkurransen.

IMG_2018 (1).jpg